Investeer in de vindbaarheid van je site

08/07/2013
Tim Cremers

Zie hier de nieuwe site van Timboektoe (het werd tijd!). Net als veel ondernemers zag ik deze investering als iets eenmaligs. Eenmaal gebouwd, moet de site er weer een flink aantal jaren tegen kunnen. Toch? Het spijt me. Helaas is dat niet zo. Je site kan een waardevol marketinginstrument zijn. Je kunt je omzet ermee verhogen, mits je er aandacht aan blijft besteden. 5 Redenen waarom

1. Je klant vraagt erom

Hij wil je immers vinden. Tegenwoordig worden liefst 70-90% van alle aankoopbeslissingen online genomen. Ben je niet vindbaar dan wordt je dus niet meegenomen in de overweging of aankoopbeslissing. Bovendien is onvindbaarheid slecht voor je ‘reputatie’.

2. Je wilt het zelf

Je wilt dat je website de dynamiek van je business weerspiegelt. Maak hem dan niet statisch, maar prikkel met informatie op maat. Roep prospects op om te reageren, contactgegevens uit te wisselen.

3. Je website vraagt erom

Webdesign volgt de technische mogelijkheden op de voet, waardoor ook de layout van je site er al snel gedateerd kan uitzien. Wil je gewaardeerd blijven worden door webbezoekers is regelmatig ‘vernieuwen en oppoetsen’ noodzaak.

4. Je concurrent doet het ook

Spreekt voor zich.

5. Google vraagt erom

Google heeft maar één doel: ervoor zorgen dat webbezoekers een zo goed mogelijk antwoord op hun zoekvragen krijgen. ‘Zo goed mogelijk’ kun je in deze context vertalen als actueel, inhoudelijk juist, in de taal van de zoeker geschreven, relevant of gewaardeerd (want veel bezocht, vaak gedeeld, vanuit andere sites naar gelinkt, lang gelezen) en met de laatste webtechnologie. Dan moet je site dus tip-top in orde zijn.

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *